29 Ocak 2012 Pazar

Bilgisayar masanızı dokunmatik alır mıydınız?




Mac ve iPhone kullanıcıları düşünülerek Adam Benton tarafından konsepti yapılan bu bilgisayar masası hayatın vazgeçilmez bir parçası olacak gibi görünüyor gelecekte. Konsept hazırlanırken ismi de unutulmamış Mac ve iPhone uygulamaları düşünülerek iDesk adı verilmiş. İnce bir cam masa ve bunun arkasında gizli dokunmatik mükemmel bir özellik. Şöyle bir düşünün masanızdaki gereksiz kalabalığı ortadan kaldırıp sizin daha düzenli göz yormayan daha sade bir ortamda çalışmanızı sağlayacak.



Birkaç uygulamayı eş zamanlı olarak çalıştırabilme özelliğine sahip bu masada bildirimlerinizi, yapılacaklar listenizi, hesap makinenizi, hava raporlarını, Adobe araç paletlerini hatta video konferans görüşmelerinizi yapabileceğiniz bu muhteşem ofis masası daha bir sürü uyumlu widget'i bünyesinde barındıracak. Anlayacağınız akıllı telefonlar, tablet bilgisayarlar derken dokunmatik ofis masanızdan bir sürü işlemi rahatlıkla halledebileceksiniz.
Her ne kadar masa dokunmatik olsa da buradaki vazgeçilmez yardımcınız eski usul mouse'lar olacak. Çünkü masanın yüzeyinin geniş olduğu düşünülürse ve her an hepsine dokunmak mümkün olamayacağı için mouse'lar hayatımızdaki yerini devam ettirecek.
Bu kadar teknolojiyle iç içe yaşarken zaten klasik ofis masaları da sıkıcı bir hale gelmişti. Eğer bu ofis masası konsept aşamasından çıkıp üretilirse çalışmak daha eğlenceli hale gelecek gibi görünüyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder