23 Ocak 2012 Pazartesi

Sony logolu ilk akıllı telefon...



Sony, Ericsson'u satın aldıktan sonra sadece Sony logo ve markasıyla çıkaracağı Xperia S'in dünya lansmanını CES 2012'de yaptı. Boyutlarında bir önceki nesil Xperia arc'den farklı olarak 16 ve 32 GB hafıza kapasetisine sahip. Xperia S'i diğer Xperia'lardan ayıran bir diğer özellik ise hafıza kartı desteğine olanak vermemesi. 1.5 GHz hızında ve 1 GB RAM'la piyasaya sunulacak ürün 12 MP'lik bir kamerayı da bünyesinde barındırmakta.



Bir önceki nesil Xperia arc gibi yetersiz ışık ortamlarında daha iyi görüntü alınmasını sağlayan Exmor R sensörüne de sahip Xperia S Android 2.3 Gingerbread işletim sistemine sahip. 2012'nin ikinci yarısında ise Ice Cream Sandwich'e güncelleme olanağını da sunacağı gelen haberler arasında. Yıl içinde Türkiye piyasasına da sunulması beklenen Sony Xperia S, gümüş ve siyah olmak üzere iki renk seçeneğiyle hayatımızdaki yerini alacak.

Sony'den yaşamınıza SmartTags




Sony'den gelen bir diğer yenilik ise Xperia S'le birlikte hayat bulacak olan ve evde, işte, otomobilinizde istediğiniz her yerde kullanabileceğiniz Xperia SmartTags. Tek bir dokunuşla yaptığı işler harika.




Örneğin evdesiniz Google'da gezinip bir şeyler arayıp, haberleri okuyup dışarıya çıkmadan önce hava durumuna bakmak istiyorsunuz. SmartTags'e tanımladığınız bu işlemleri tek bir dokunuşla helledebiliyorsunuz.




Ya da otomobilinize bindiniz, uyumlu telefonunuzu SmartTags'e okuttuğunuz telefonunuzda direkt olarak GPS, bluetooth, navigasyonu açıp seçtiğiniz müziklere erişim sağlayıp hayatınızı kolaylaştırabilirsiniz. Anlayacağınız günlük rutin yapacağınız işleri tek bir dokunuşla halledebileceksiniz…

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder