17 Ocak 2012 Salı




CES'e şöyle bir göz attığınızda her ürünün yeni, güçlü, hızlı, daha yüksek teknolojili modellerini görebilirsiniz. Ama zamanın değerli olduğu günümüzde mobil iletişimin ne kadar önemli olduğunu farkedebilirsiniz. Küçük bir detay, aşağıda verilen tarihler ürünlerin yurtdışında çıkış tarihleridir. Her zaman olduğu gibi biz yine ürünleri ya yurtdışından getirtecek ya da Türkiye temsilciliklerinin en kısa zamanda Türk piyasasına sunmasını bekleyeceğiz. İşte size en yeni tabletler…


1. Aigo PMP 3D



3 boyutlu görüntüleri gözlüksüz olarak gösterebilen akıllı telefonlardan sonra, Aigo tarafından tablete uyarlandı. Android 4.0 işletim sistemine sahip bu cihaz hakkındaki diğer veriler bir sır olarak saklandığı gibi çıkış tarihi de açıklanmıyor.


2. Samsung Galaxy Tab 7.0 Plus



Piyasaya çıkış tarihi henüz belli olmayan Samsung yeni ve taşınması kolay tabletini CES'de tanıttı. 1.2GHz hızına sahip çift çekirdek işlemcili ve Android 3.2 sistemiyle piyasaya çıkacak olan cihazın 7 inç'lik ekran çözünürlüğü ise 1024x600.


3. Asus Transformer Prime TF700T



1.3GHz dört çekirdekli Tegra, 3 işlemciye sahip ve Android 4.0 işletim sistemini kullanacak. Cihaz Full HD (1920x1080) çözünürlüğe sahip ve çoklu ortamı destekliyor. Full HD filmleri sorunsuz olarak oynatabiliyor. Yurtdışında 2012 yılının ortalarında çıkacağı belirtildi.


4. Asus Eee Pad MeMo 370T




Asus, cihazın donanımı veya çıkış tarihi hakkında bilgi vermediği gibi henüz piyasaya çıkış tarihi de belli olmayan Android 4.0'la gelecek olan Tegra 3'lü tabletin rekabetçi fiyatıyla sizi cezbedeceği söylentiler arasında.


5. Acer Iconia Tab A700



Çıkış tarihi henüz belli olmayan ve CES 2012'de tanıtılan Nvidia Tegra 3'ü kullanan Iconia Tab A700, 10 inç ekran büyüklüğüne sahip. Tablet, bir SIM kartı slotu, USB portu, micro-HDMI çıkışı ve 5MP kamerayı da bünyesinde barındıracak olan cihazın ekran çözünürlüğü ise 1920x1080 piksel. Acer bu tabletin Android 4.0 işletim sistemine sahip olacağını duyurdu.


6. Lenovo Ideatab S2 7-inç



Lenovo'nun 7 inç'lik yeni tableti 1GB RAM'e sahip. Bu tablet 16GB  ve 32GB olarak piyasaya sunulacak. İşletim sisteminin ise Android 3.2 olduğu açıklanan cihazın Android 4.0'a güncellenip güncellenmeyeceği ise şimdilik bir muamma. Çıkış tarihi henüz belli olmayan bu tabletin Qualcomm'un 1.5GHz "Scorpion" işlemcisini kullanacağı açıklandı.

7. Lenovo IdeaTab S2



HDMI ve iki USB portlarına sahip olan ve 8.69mm'lik kalınlığıyla dikkat çeken bu 10 inç ekrana sahip tablet, 1.5GHz çift çekirdekli işlemciye sahip ve Android 4.0 ile çalışıyor. 2012 Yazında piyasada olması bekleniyor.


8. Lenovo Ideapad K2110



Ideapad K2110 ise diğer Lenovo tabletlerin aksine Intel'in yeni atom platformuna sahip işlemcisiyle çalışacak. Android 4.0 işletim sistemine sahip bu cihazın 2012'nin yaz aylarında piyasaya sürülmesi planlanıyor.


9. Razer Project Fiona



Razer Project  Fiona'nın bildiğiniz tabletlerden çok farklı. Görüntüsüyle diğer ürünlerden tamamen başka yerde konumlanıyor. Bu değişik tasarımın ana amacı ise oyun meraklılarını düşünerek yapılması. Ekranın sağında ve solunda yer alan analog  çubuklara sahip. Bu çubukların üzerinde ise kontrol joystick'i ve 4'er adet programlanabilir düğmeler bulunuyor. Razer'ın en büyük sürprizi ise üçüncü nesil Core i7 sahip olması. 2012 sonunda piyasaya sürülmesi planlanıyor.


10. Toshiba Excite X10



Toshiba tarafından gelen açıklamaya göre sadece 10.1 inç dokunmatik ekranı bulunan, 7.7 mm kalınlığında olan bu cihaz, iPad 2'den daha ince bir tasarıma sahip. Ayrıca 535 gram ağırlığıyla iPAD 2'den 66 gr. daha hafif. Ekran 1280x800 piksel çözünürlük özelliğini barındırıyor. İşlemcisi ise çift çekirdekli 1.2GHz ve 1 GB RAM'i bünyesinde barındıran Toshiba 16 GB ve 32 GB'lık modeller olmak üzere iki tipte olacağı açıklandı. 2012'nin ilk çeyreğinde piyasaya sürülmesi planlanıyor.


11. Toshiba Tablet 7.7 konsept



Toshiba'nın bu modelinin en büyük özelliği ise AMOLED ekrana sahip olması. Henüz prototip olan bu ürün eğer piyasaya sürülürse geleneksel ekranlara göre daha iyi renklere ve daha iyi bir bakış açısına sahip olacağı iddia ediliyor. Prototip olmasından dolayı ne zaman çıkacağı da bilinmiyor.


12. ViewSonic ViewPad E70



ViewPad E70, 1GHz işlemci ve 4GB depolama alanına sahip. Android 4.0 işletim sistemli cihaz HDMI çıkışına ve microSD girişine de sahip. MicroSD girişi sayesinde hafıza da buna bağlı olarak genişletilebilir. Çıkış tarihi belli olmayan bu ürün 170 dolarlık fiyatıyla CES'in en uygun fiyatlı tableti olmayı başarabilmiş bir cihaz.


13. QQQQ tablet



Bu tabletin özelliği diğer hiçbir tablette yok, neden mi? Birincisi ismi çok farklı dolayısıyla unutulması mümkün değil. Bununla da kalmayan bu cihaz farklı bir amaç için üretilmiş. 100 aşçıdan farklı 3.500 yemek tarifiyle ve buna bağlantılı olarak içerisinde birçok video da yüklenerek satılacak olan tablet mutfakta rahatlıkla kullanabileceksiniz. 1GHz çift çekirdekli işlemcili ve 8GB dahili depolama alanı sunan bu tablet microSD yuvası sayesinde genişletilebilir belleğe de sahip. QQQQ'nun çıkış tarihi ise 2012 yazı.


14. Sony Vaio Slate ve Sony Vaio Hybrid prototipi



Tasarımıyla görenlerde merak uyandıran Sony Vaio Slate'in teknik özellikleri, işletim sistemi veya çıkış tarihi ile ilgili hiçbir şey bilinmiyor. Sony Vaio Hybrid ise tablet ve netbook karışımı bir ürün. Bu cihazın klavyesi varken netbook klavyesini ayırdığınız zaman ise tablet özelliğine bürünebiliyor. Sony Vaio Hybrid'in de ne zaman piyasada olacağı bilinmiyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder